ИА Морска администрация е издала заповед за заличаване на Лукойл Нефтохим

...
ИА Морска администрация е издала заповед за заличаване на Лукойл Нефтохим
Коментари Харесай

Заличиха Лукойл от Регистъра на пристанищните оператори у нас

ИА " Морска администрация " е издала заповед за изтриване на  " Лукойл Нефтохим Бургас " АД от Регистъра на пристанищните оператори. В същия указател следва да бъде вписана Директива за птиците " Пристанищна инфраструктура ", на която е предоставено да прави пристанищните услуги на терминала.

Започнала е процедурата по прехвърляне на оперативния контрол върху пристанищния терминал " Росенец ". Това оповестяват от Министерство на превоза

В ход са диалози сред Директива за птиците " Пристанищна инфраструктура " и " Лукойл Нефтохим Бургас " АД, с цел да може страната да поеме този действен надзор.

Вече има назначена комисия от министъра на превоза и известията, която в срок от 30 дни от прекратяването да одобри обекта на концесията. Комисията е формирана съгласно признатото решение, концесионният контракт да бъде преустановен от 15 август 2023 година За това компанията бе известена на 11 август с решение на Министерски съвет.

Припомняме, че след гласуването в Народното събрание от позиция на президента стана ясно, че Румен Радев е сезирал Конституционния съд за прибързаното прекратяване на концесията на терминал " Росенец ". В пленарна зала на решението се опълчиха от Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ.

От  " ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас " с публична позиция отхвърлиха  " всички обществено отправени по наш адрес обвинявания в контрабанда и други нарушавания на територията на пристанищен терминал " Росенец ". От сдружението показаха, че постоянно са изпълнявали уговорките си по концесионния контракт, подписан с Република България през 2011 година за период от 35 години, и не виждат учредения за неговото анулиране.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР